CNC Fonduri europene nerambursabile

CNC FIER / MARMURA / LEMN

Router-ul Cnc este un proiect de success pe programul Start Up Nation 2019.Acest proiect poate acumula un punctaj maxim de 100p. Este o afacere de success la cheie, care poate realiza o gama viarante de produse, din fier, marmura sau lemn.
Router-ul CNC este o masina de frezat si taiat ce foloseste controlul numeric computerizat, folosita pentru materiale cu diverse dimensiuni, forme si calitate a suprafetelor. Computerul transforma astfel acest cod in semnale de control.
Numele de CNC vine din engleza, de la Computer Numerical Control si se refera la faptul ca sculele care fac prelucrarea aluminiu, otel, materiale compozite, material plastice si anumite rasini. sunt controlate prin comenzi numerice date de un computer.

CNC FIER / MARMURA / LEMN proiect Start Up Nation

Masinile cu comanda numerica sunt foarte diverse, existand atat modele foarte performante, cu productivitate mare si foarte eficiente, gandite pentru marea industrie, cat si modele ce se integreaza perfect intr-un atelier. Router-ul deplaseaza axele sale liniare si de rotatie pe rute predefinite, pentru a obtine prelucrarea materialului fixat pe masa de lucru. Operatiunile efectuate includ frezarea, gravarea, gaurirea si taierea. Pe langa scopurile industriale de taiere, un router CNC poate fi folosit pentru a realiza gravuri pentru decoratiuni, elemente de semnalistica, insigne, suveniruri.

CNC proiect Start Up Nation

Materialele prelucrate pot fi lemn, metal, plastic, materiale compozite precum placi de circuite imprimate. O alta diferenta vizibila este aceea ca routerele CNC sunt aproape toate de tip portabil (coloana dubla cu sina), pe cand majoritatea frezelor CNC sunt masini cu o singura coloana, verticala sau orizontala.CNC-ul este in esenta un computer ce controleaza miscarile axelor masinii si miscarile altor dispozitive, cum ar fi schimbatorul automat de unelte. Un CNC reprezinta “creierul” unui router CNC, care este responsabil si de sincronizarea deplasarii pe mai multe axe. Un router CNC este foarte asemanator cu o masina CNC de frezat, impartasind acelasi concept, aceeasi structura, cu exceptia faptului ca router-ul CNC este mult mai usor si mai orientat spre fabricarea de obiecte mai mici, in scop recreational sau hobby, in tip ce masinile CNC de frezare sunt aplicate mai degraba in atelierele de productie pentru componente industriale.

Cumpara acum planul de afaceri castigator in sesiunile anterioare de accesare a fondurilor nerambursabile!

Un plan de afaceri reprezinta harta antreprenorului de succes, care te ajuta sa iti atingi obiectivele si sa-ti duci la bun sfarsit ideea de business.

“cumpara”

Daca esti interesat de acest proiect, trimite-ne mesajul tau!

[Form id=”28″]